Охоронні компанії «Явір-2000» та «Венбест» опинилися в епіцентрі майнового конфлікту

Охоронні компанії «Явір-2000» та «Венбест» опинилися в епіцентрі майнового конфлікту навколо квартири по вул. Серафимовича, 5 в місті Києві.

Днями квартира була в силовий спосіб зайнята представниками ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ», яке ніби отримало права власності на квартиру від іпотекодержателя – АКІБ «УкрСиббанк». Разом із колекторами до квартири увійшли монтажники. Останні приїхали на брендованому автомобілі компанії «Явір-2000». Після обладнання квартири засобами сигналізації на її двері з’явилася наклейка «Об’єкт під охороною ТОВ «Явір-2000 Житомир».

Yavir_car Yzvir_mont Yavir_Zhitomir

У суботу 03.09.2016 р. о 10 год. 18 хв. за допомогою фахівця з аварійного відкриття дверей у квартиру увійшли люди, що вважають себе законними власниками. За 11 хвилин після спрацювання сигналізації у дворі дома з’явилися два охоронника компанії «Венбест». Натовп людей не дозволив охоронникам потрапити до квартири.

Serafimovica_5 Venbwt_okhranik Venbest_car

На думку багатьох експертів, охоронні компанії діяли у правовому полі. У той же час, деякі експерти роблять припущення про недостатнє юридичне опрацювання питання на стадії заключення договору, адже у даному випадку, на їхню думку, мали місце кричущі порушення законодавства з боку замовника охоронних послуг.

За інформацією, яка надійшла до ІБ «Сек’юріті ЮЕй», власник квартири (іпотекодавець) подав до суду позовну заяву про скасування запису щодо реєстрації прав власності, згідно якої квартира належить ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ».

В компанії «Явір-2000» журналістам повідомили, що вони отримали усі документи на право власності квартири і в законному порядку уклали договір про надання охоронних послуг; при цьому в компанії запевнили, що негайно розірвуть договір, якщо їм будуть надані інші документи на право власності.

Як стало відомо ІБ «Сек’юріті ЮЕй», в спірній квартирі мешкає волонтер з дружиною та двома неповнолітніми дітьми, який протягом двох років за власний рахунок займався ремонтом автомобільної техніки для потреб добровольчих батальйонів в зоні АТО. На захист волонтера прибули його колеги-однодумці, а також декілька десятків ветеранів війни на Сході та члени громадського руху «Лівий берег».

Справа по силове захоплення квартири волонтера дійшла до народних депутатів України.

Нагадаємо, що наприкінці серпня рейдери захопили квартиру в Шевченківському районі м. Києва. Також в рейдерських захватах була помічена Поліція охорони.

Відео кореспондента ІБ «Сек’юріті ЮЕй» з місця події на вул. Серафимовича – ТУТ.

Sharing is caring!

Send a Comment