Бете, та ніжність, з якою ти звертаєшся до нашої Нації, я ледве стримувався – Олег Володарський

Молитва за зцілення

(складена за книгою псалмів)

Благослови, душе моя, Господа, і не забувай за всі добродійства Його! Всі провини твої Він прощає, всі недуги твої оздоровляє. Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує. Господи, вислухай молитву мою, і благання моє нехай дійде до Тебе! Помилуй мене, Господи, – я ж бо слабий, оздоров мене, Господи, бо тремтять мої кості, і душа моя сильно стривожена … Гине тіло моє й моє серце, та Бог – скеля серця мого й моя доля навіки.

Я в ім’я Господа кличу: О Господи, визволи ж душу мою! Господь милостивий та справедливий, і наш Бог милосердний! Пильнує Господь недосвідчених, – став я недужий, та Він допоможе мені! Вернися, о душе моя, до свого відпочинку, бо Господь робить добре тобі, бо від смерті Ти визволяєш душу мою, від сльози моє око, ногу мою від спотикання. Я ходитиму перед обличчям Господнім на землях живих!

Господь очі живим відкриє, Господь випростовує зігнутих, Господь милує праведних! Господь любить тих, що бояться Його, що надію складають на милість Його! Благословенний. Господь навіки. Амінь!

1

Учасник російсько-української війни, боєць БСП батальону «Донбас» НГУ Микола Приходько, позивний «Бет»

Дуже приємно читати такі листи. Справді, колектив КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради, що у селищі Клевань, його головний лікар Андрій Бурачик заслуговують на те, щоб про них так схвально відгукувалися пацієнти, до яких вони ставляться з усією душею. Це і їхня велика заслуга у тому, що нині госпіталь — один з кращих в Україні. Пригадався 2003-й, коли тодішній голова Рівненської ОДА Микола Сорока зумів організувати обласну толоку, під час якої найбільш економічно розвинуті підприємства області взялися в порядку шефської допомоги побудувати на території госпіталю 41 котедж й обладнати їх меблями, побутовою технікою.

Ветерани й інваліди війни, які першими їх «випробували», були задоволені, бо у багатоповерховий корпус багатьом, з огляду на поважний вік, важко підніматися. А тут облаштована територія, біля котеджів квітники, дерева, декоративні насадження. Та ще й затишні альтанки, де пацієнти можуть подихати чистим повітрям, почитати періодику, поспілкуватися між собою.

Роки довели, що задум навести лад і доповнити госпіталь котеджним містечком, новими лікувальними корпусами був далекоглядним. Адже нині у госпіталі, який може прийняти одночасно 240 осіб, крім учасників війни, бойових дій, дітей війни з інвалідністю, осіб, прирівняних до них за пільгами, лікуються й отримують медикаментозну, фізико-терапевтичну допомогу і психологічну реабілітацію ще й бійці АТО.

Джерело http://www.golos.com.ua/article/278672

3

Бете, братику! Не забув про тебе. Пам’ятав всі ці місяці. Наша з тобою «Сповідь» просто розірвала мене на шматки. Емоції вирували в мені всі ці 4 місяці. Побачити у військовому шпиталі людину з таким сталевим духом, героя війни – це так контрастно резонує на фоні буденної метушні.

4

Та більше за все вражає та любов, з якої ти ставишся до своєї землі. Та ніжність, з якою ти звертаєшся до нашої Нації. Бете, я ледве стримувався. Навіть не твої слова, а те глибоке та неосяжне, що стоїть за ними, зачепило мою душу.

5

Бете, ти обіймав усю Україну! Каюсь тобі, братику, «Сповідь» – це маленька, проте щира підтримка усім, кому так болить Україна. Нехай не настільки потужна та широкомасштабна, проте від самого серця, натхненна щоденними ранковими та вечірніми молитвами. Це покута самому собі. І бажання молитися за нашу землю разом з усіма нами, українцями.

6

Бете, нам так не вистачає довіри одне до одного. З нас випалювали її сталлю куль та морозами сибірських заслань, проте не змогли знищити. Ось така вона, наша українська Нація, котра ладна вмирати, але так лагідно і беззастережно любить Бога і Україну.

7

Бете, в мені немає генетичної української крові. Та українство в мене в душі. Ви – приклад для мене. Любити треба не тільки Україну, а й українців. Інколи це складно, каюся. А в тебе на щоках сухі сльози від ніжності до своєї країни. Дозволь в твоїй особі вклонитися всім хлопцям батальйону «Донбас». Їх мужності. Їх терпінню. Їх відданості Україні.

8

У своїх щоденних молитвах я дякуватиму Богу за нашу чесну і працелюбну Націю. Буду прохати за тебе. За твоє здоров’я. За твій генетичний український дух – незламний, непокірний, але такий богомільний та відданий.

Я дякую дівчаткам, котрі так бережно і з такою любов’ю доглядають тебе і твоїх побратимів. Особливо Марії Гоярчук. Вона всю себе, до останньої краплини віддає війні. Допомагає нашим хлопцям ставати на ноги.

9

Бете, ми чекаємо тебе посеред тих, хто знайде в собі мужність відбудовувати нашу країну. Як і Іван Хмара, душа якого задзвенить сльозами, читаючи ці рядки… Ви багато зробили для захисту нашої країни. Та попереду найскладніше – відбудувати її для усіх нас.

10

Твою «Сповідь», Бете, треба чути душею! Твою Молитву до рідної землі запам’ятовувати навічно. Бете, «встань та іди», ми дуже чекаємо на тебе. Ти один із нас. Ти даруєш нам віру в майбутнє. Ти впораєшся, Бете! Ти сильний!

Микола Приходько, позивний «Бет». «СПОВІДЬ» – авторська програма Олега Володарського

Sharing is caring!

Send a Comment