Найбільша проблема пальмової олії у тому, що її вміст в продуктах часто приховують

У Раді очікують прийняти «заборону» на пальмову олію у продуктах вже восени

У травні поточного року Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про заборону використання пальмової олії у харчових продуктах. Остаточне ухвалення документу планується на осінь. Про це у коментарі УНН зазначив член парламентського комітету з питань охорони здоров’я Олексій Кириченко.

oleksij-kyrychenko

«Дуже сподіваємось і чекаємо, що восени законопроект буде прийнятий в цілому. Він дуже необхідний. По-перше, це захист вітчизняного споживача. По-друге, ми вважаємо, що вміст непритаманних речовин у молочних продуктах може, в тому числі, нашкодити здоров’ю українських споживачів», — сказав він.

Вказаний законопроект, на переконання депутата, має підтримати вітчизняне виробництво продуктів тваринного походження, зокрема — молока та масла.

«На жаль, у нашому середовищі не достатньо ефективно працюють закони, направлені на захист якості продукції. Ми ж хочемо, щоб вершкове масло, якщо на етикетці написано ВЕРШКОВЕ, — не містило пальмової олії, а містило жири тваринного походження, як це і має бути. А у нас пальмова олія додається туди, а на етикетці читаємо — вершкове масло, яке зроблене зі збираного молока і має жирність від 72%. Це — обман покупця, і ми виступаємо категорично проти цього», — резюмував він.

Нагадаємо, днями України побила рекорд з імпорту пальмової олії. В країну ми завезли майже 100 тис. тонн цього продукту.

sergij-trygubenko

За словами депутата Сергія Тригубенка, найбільша проблема пальмової олії у тому, що її вміст часто приховують.

«Не пишуть на етикетках про трансжири, хоча і зобов’язані це робити», — сказав політик і зауважив, «що, якщо із рослинними оліями в окремих продуктах харчування для дорослих ще можна погодитися, то у питанні дитячого харчування, компромісів бути не повинно».

Джерело

Sharing is caring!

Send a Comment