Щорічно рак забирає сотні тисяч життів
Онкологічні захворювання мають високий рівень смертності, тому має сенс зробити все можливе, щоб захиститися від небезпечної недуги. Згідно з науковими дослідженнями, до раку приводить безліч різних чинників, одним з яких є неправильний підхід до харчування.
Фахівці назвали 8 харчових звичок, які допоможуть знизити ризик розвитку колоректального раку:
Любителям м’яса варто шукати нові продукти, на які його варто замінити. Вчені з’ясували, що саме червоні види м’яса є істотним чинником ризику даної форми онкології. Замініть його на рибу, морепродукти, кролятину, птицю.
Намагайтеся вживати фрукти щодня. Справа в тому, що вони мають багатий антиоксидантний склад, що і є захистом від хвороби.
Також варто вживати в їжу ягоди. Бажано – щодня, нехай і в невеликій кількості. Вважається, що для досягнення позитивного ефекту буде достатньо з’їдати всього жменю ягід.
Кількість цукру в раціоні доведеться істотно скоротити. Шукайте його більш корисні аналоги – мед, фрукти. Вони приносять здоров’ю користь.
Варто звернути увагу на джерела фолієвої кислоти. До них відносяться такі продукти, як печінка птиці, свині і корови, всі види бобових (у відвареному вигляді), зелені листові овочі, лляне масло.
Найкраще відмовтеся від споживання напівфабрикатів. Найкраще готувати їжу самостійно, виходячи з її корисності.
Не менш третини раціону на постійній основі має складатися з овочів. Тому плануйте свій раціон з урахуванням цього важливого правила.
Також позитивний ефект мають продукти-джерела кальцію. До них відносяться молоко і продукція на його основі, курячі яйця, овочі, горіхи і навіть питна вода.