Вісім правил харчування для захисту від небезпечної форми онкології назвали медики

Щорічно рак забирає сотні тисяч життів

Онкологічні захворювання мають високий рівень смертності, тому має сенс зробити все можливе, щоб захиститися від небезпечної недуги. Згідно з науковими дослідженнями, до раку приводить безліч різних чинників, одним з яких є неправильний підхід до харчування.

Фахівці назвали 8 харчових звичок, які допоможуть знизити ризик розвитку колоректального раку:

Любителям м’яса варто шукати нові продукти, на які його варто замінити. Вчені з’ясували, що саме червоні види м’яса є істотним чинником ризику даної форми онкології. Замініть його на рибу, морепродукти, кролятину, птицю.

Намагайтеся вживати фрукти щодня. Справа в тому, що вони мають багатий антиоксидантний склад, що і є захистом від хвороби.

Також варто вживати в їжу ягоди. Бажано – щодня, нехай і в невеликій кількості. Вважається, що для досягнення позитивного ефекту буде достатньо з’їдати всього жменю ягід.

Кількість цукру в раціоні доведеться істотно скоротити. Шукайте його більш корисні аналоги – мед, фрукти. Вони приносять здоров’ю користь.

Варто звернути увагу на джерела фолієвої кислоти. До них відносяться такі продукти, як печінка птиці, свині і корови, всі види бобових (у відвареному вигляді), зелені листові овочі, лляне масло.

Найкраще відмовтеся від споживання напівфабрикатів. Найкраще готувати їжу самостійно, виходячи з її корисності.

Не менш третини раціону на постійній основі має складатися з овочів. Тому плануйте свій раціон з урахуванням цього важливого правила.

Також позитивний ефект мають продукти-джерела кальцію. До них відносяться молоко і продукція на його основі, курячі яйця, овочі, горіхи і навіть питна вода.

Sharing is caring!

Send a Comment